MY LATEST VIDEO ON YOUTUBE



Read the story of this booktuber here ;D

Saturday, June 30, 2012

Recommended For Your Saturday

Cinta Di Saku Celana
Genre:
Comedy Romantic
Director:
Fajar Nugros
Cast:
Donny Alamsyah,Joanna Alexandra, Lukman Sardi,
Gading Marten, Ramon Y Tungka, Luna Maya, Dion Wiyoko, and Vita Ramona



Ambilkan Bulan
Genre:
Drama
Director:
Ifa Isfansyah
Cast:
Lana Nitibaskara, Astri Nurdin, Agus Kuncoro,
Landung Simatupang, and Titi Dibyo


Wednesday, June 27, 2012

Literature Bazaar

Entrepreneurship was one of course that I took in the sixth semester. The lecturer gave the class a lot of assignments. Remember when I had to go to BSM to survey or be a volunteer at Reading Lights? Those were nothing compared to this final assignment. Bazaar!


@anyapritafania, @justpoet, @ppermatasari, @rimamari @yiyiyeey and I were in the same group and we named our stand Kedai Sunshine. We were selling spaghettis, cup corns, es mie telor and secondhand magazines.









Me, @rimamari, @yiyiyeey, @anyapritafania and @justpoet

The bazaar held in two days. It was really really make my friends and me exhausted. But alhamdulillah, everything was going well. Everything sold out except the secondhand magazines. It was fun though. Especially endahNrhesa performed on the first day beside our bazaar. It helps us to sell yet it wasn’t the part of our event :p

Now it is the time to do the report :D

Sunday, June 24, 2012

Am I Gleek? #11

I ship Klaine! They are so cute together :D

Season 3 - Episode 12 - The Spanish Teacher



Season 3 - Episode 13 - Heart




Season 3 - Episode 14 - On My Way



Season 3 - Episode 15 - Big Brother


Season 3 - Episode 16 - Saturday Night Glee-ver



Season 3 - Episode 17 - Dance with Somebody


Happy Sunday everyone :)

Thursday, June 21, 2012

Character Thursday #4: Skandar Claresta Ardelazam on Dunsa

Vinca Callista


Skandar Claresta Ardelazam adalah seorang pangeran di kerajaan Naraniscala. Orangtuanya adalah Maharaja Claresta dan Putri Danella. Ayahnya telah meninggal dibunuh oleh Ratu Merah. Pangeran Skandar adalah sosok lelaki yang baik hati, tidak sombong, ramah, jago bertarung, rajin membaca, wawasannya luas . . pokoknya sempurna banget lah. Dia tergabung dalam pasukan istana yang bernama Sena Naraniscala dan mempunyai kuda yang dia rawat sendiri bernama Hanan. Semua kesempurnaannya itu ditunjukan dengan sikapnya yang memaafkan Merphilia Dunsa, anak Ratu Merah dan kemungkinan besar adalah saudara tirinya dan bahkan terlibat kisah asmara dengannya. 

Saking sempurnanya tokoh Pangeran Skandar ini, aku malah jadi kurang suka. Rasanya gak ada sesuatu, hal kecilpun, yang bisa membuat aku simpati dan merasakan gimana kehidupan si pangeran ini. Tokoh ini emang ada di dalam novel fantasi. Tapi rasanya nggak harus serba sempurna kan?

Kalo novel Dunsa ini diangkat ke layar lebar, kayaknya yang cocok buat meranin Pangeran Skandar adalah . . . Iko Uwais! Kenapa? Aku juga nggak tau kenapa hahahaha. Mungkin karena Iko ini emang lagi tenar banget. Jadi dia deh yang masuk ke pikiran aku. Tapi kayaknya Iko terlalu tua ya :o


Kalo “Character Thursday’ kamu minggu ini siapa? ;)
---




Character Thursday
Adalah book blog hop di mana setiap blog memposting tokoh pilihan dalam buku yang sedang atau telah dibaca selama seminggu terakhir (judul atau genre buku bebas).
- Kalian bisa menjelaskan mengapa kalian suka/benci tokoh itu, sekilas kepribadian si tokoh, atau peranannya dalam keseluruhan kisah.
- Jangan lupa mencantumkan juga cover buku yang tokohnya kalian ambil.
- Kalau buku itu sudah difilmkan, kalian juga bisa mencantumkan foto si tokoh dalam film, atau foto aktor/aktris yang kalian anggap cocok dengan kepribadian si tokoh.

Syarat Mengikuti :
1. Follow blog Fanda Classiclit sebagai host, bisa lewat Google Friend Connect (GFC) atau sign up via e-mail (ada di sidebar paling kanan). Dengan follow blog ini, kalian akan selalu tahu setiap kali blog ini mengadakan Character Thursday Blog Hop.
2. Letakkan button Character Thursday Blog Hop di posting kalian atau di sidebar blog, supaya follower kalian juga bisa menemukan blog hop ini. Kodenya bisa diambil di kotak di button.
3. Buat posting dengan menyertakan copy-paste “Character Thursday” dan “Syarat Mengikuti” ke dalam postingmu.
3. Isikan link (URL) posting kalian ke Linky di bawah ini. Cantumkan nama dengan format: Nama blogger @ nama blog, misalnya: Fanda @ Fanda Classiclit.
4. Jangan lupa kunjungi blog-blog peserta lain, dan temukan tokoh-tokoh pilihan mereka. Dengan begini, wawasan kita akan bertambah juga dengan buku-buku baru yang menarik…

Sunday, June 17, 2012

Am I Gleek? #10

Season 3 - Episode 6 - Mass Off



Season 3 - Episode 7 - I Kissed a Girl


Season 3 - Episode 8 - Hold on to Sixteen



Season 3 - Episode 9 - Extraordinary Merry Chrismast


Season 3 - Episode 10 - Yes/No



Season 3 - Episode 11 - Michael



Happy Sunday :)

Thursday, June 14, 2012

Three Things Thursday

First, my friends and I went to Indonesia Hijab Festival2012. I got a scarf and inners from Elzatta Hijab, a pink shawl from Chic Look and a Stacy vest from Snowbelle Butiq. Happy :D



Second, I booked Pagaden as my Kuliah Kerja Nyata place. KKN is kind of volunteering and doing community service. Hope it’s gonna be fine and fun, fun, fun :D


Third, Germany woooooooon!


And something funny happened :p


How is your Thursday going? J

Wednesday, June 13, 2012

Books of the Month









I wish someone would give me this "When Author Meets Editor" book as my birthday gift :p


I was not in the mood when I went to Gramedia. So I didn't check book a lot. But I found this pretty little thing. Cuteeeeeee :D



Tuesday, June 12, 2012

Snow White and the Huntsman


Genre:
Action/Adventure/Drama
Director:
Rupert Sanders
Cast:
 Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hemsworth and Sam Claflin


Snow White and the Huntsman is about Queen Revenna who is very powerful because of her beauty. She wants to keep beautiful and immortal. So one day, she asks a magic mirror how to have it all. The magic mirror says that Queen Revenna has to eat Snow White’s heart that apparently becomes more beautiful than the queen. Snow white herself is a late king’s daughter and she is being kidnapped since she is child. Queen Revenna asked her brother, Finn, to bring Snow White but Finn failed her. Snow White escapes to the dark forest. The dark forest is the scariest place with unpredictable things; even Queen Revenna cannot use her power. So she asked a huntsman who has been there. The huntsman helps Snow White instead brings her to the Queen Revenna. Meanwhile Prince William, Snow White’s old friend just knew that Snow White is still alive. Then he joined Finn to find her.



You will not find a sweet and cute fairytale in Snow White and the Huntsman. Because the atmosphere was very dark yet I kinda like it :D. The story was good but it was little confusing and too slow in the middle of movie.

I can’t write a lot about the plot because we already know what would happen to Snow White. Let’s go to the characters, shall we? Charlize Theroni as Queen Revenna was soooooooooo beautiful. I cannot believe why the magic mirror tells us that Snow White is more beautiful that her :p. She is the magnet of this movie, not Stewart. Speaking of Stewart, the acting in this movie was just so so. I still think that she is not Snow White who has to full of spirit. She is just Bella with British accent and dark hair. Sorry, Stewart :p. Then I also still think that the Huntsman is Thor. Because he uses an axe, which is looks like a hammer, to fight.

At last, Snow White and the Huntsman offers a good and new version of fairytale movie which is darker and tough. But the actors did not support it, especially Kristen Stewart as the main role, Snow White. Uuuuh, so disappointed. Moreover I watched it twice. First I watched it with my boyfriend and then I had to watch it again because I won free tickets. You can imagine how disappointed and tired of Stewart’s expression I am.

So might be like it, because you like Twilight stuff or else. But I myself cannot agree with it :)

Sunday, June 10, 2012

Ich Liebe Dich, Der Panzer!


EURO 2012 has already started. I think you know which team that I support this year. Yeaaaah, the one and only, Germany!

why? read a lot about them here

The first match of them was this morning (in my country) and they faced Portugal. The match was so boring yet they won :D


I can't hardly wait to see another matches. Germany will win and I know it :D. By the way, I promise to do my homework if Germany won. Well, this is the time to work it out. See ya :p

Saturday, June 9, 2012

Recommended for Your Saturday

PROMETHEUS
Genre:
Thriller
Director:
Ridley Scott
Cast:
Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pearce,
Idris Elba, Logan Marshall-green and Charlize Theron


SOEGIJA
Genre:
Drama
Director:
Garin Nugroho
Cast:
Nirwan Dewanto, Anissa Hky, Wouter Braaf,
Wouter Zweers, and Butet Kartaredjasa


MADAGASCAR 3: EUROPE`S MOST WANTED
Genre:
Adventure/Comedy
Director:
Eric Darnell, Tom Mcgrath, and Conrad Vernon
Cast:
Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett, Sacha Baron, Bryan Cranston,
Jessica Chastain, Martin Short, Paz Vega, and Tom Mcgrath

Friday, June 8, 2012

Thursday, June 7, 2012

Character Thursday #3: Elena Gilbert on The Vampire Diaries


L.J. Smith
The Vampire Diaries: The Awakening


Elena Gilbert adalah seorang gadis berambut keemasan yang sangat memesona sehingga bisa mendapatkan apapun yang dia mau dengan segera, bisa barang maupun lelaki. Dia sendiri mempunyai gelar sebagai Queen Bee di sekolahnya serta mempunyai banyak teman dan pengikut setia. Mereka adalah Bonnie, Meredith, Caroline dan Frances. Kecantikannya membuat dia merasa pantas untuk mendepak mantan pacarnya, Matt dan langsung berpindah pada seorang siswa baru, Stefan. Stefan yang tidak terlalu mempedulikan Elena, membuat Elena malah lebih terpacu untuk mendapatkannya.

Dibandingkan dengan kehidupan sekolahnya yang bergelimangan kemudahan, Elena hanya tinggal dengan Bibi Judith dan sepupu kecilnya, Margaret. Kedua orangtuanya sudah meninggal dan Elena tampaknya tidak mau membahas hal tersebut.

Tokoh Elena dalam novel pertama seri The Vampire Diaries ini tidak menimbulkan sikap simpati dari pembaca. Hal ini sangat berbeda dengan tokoh Elena dalam TV seriesnya. Tokoh yang diperankan oleh Nina Dobrev ini menampilkan sosok gadis baik-baik, rapuh tapi bisa tegar yang tentunya disenangi oleh masyarakat. Aku tentunya lebih milih Elena versi TV series dan kecewa dengan versi novelnya.


Siapa “Character Thursday” kamu minggu ini? J
--





Character Thursday
Adalah book blog hop di mana setiap blog memposting tokoh pilihan dalam buku yang sedang atau telah dibaca selama seminggu terakhir (judul atau genre buku bebas).
- Kalian bisa menjelaskan mengapa kalian suka/benci tokoh itu, sekilas kepribadian si tokoh, atau peranannya dalam keseluruhan kisah.
- Jangan lupa mencantumkan juga cover buku yang tokohnya kalian ambil.
- Kalau buku itu sudah difilmkan, kalian juga bisa mencantumkan foto si tokoh dalam film, atau foto aktor/aktris yang kalian anggap cocok dengan kepribadian si tokoh.

Syarat Mengikuti :
1. Follow blog FandaClassiclit sebagai host, bisa lewat Google Friend Connect (GFC) atau sign up via e-mail (ada di sidebar paling kanan). Dengan follow blog ini, kalian akan selalu tahu setiap kali blog ini mengadakan Character Thursday Blog Hop.
2. Letakkan button Character Thursday Blog Hop di posting kalian atau di sidebar blog, supaya follower kalian juga bisa menemukan blog hop ini. Kodenya bisa diambil di kotak di button.
3. Buat posting dengan menyertakan copy-paste “Character Thursday” dan “Syarat Mengikuti” ke dalam postingmu.
3. Isikan link (URL) posting kalian ke Linky di bawah ini. Cantumkan nama dengan format: Nama blogger @ nama blog, misalnya: Fanda @ Fanda Classiclit.
4. Jangan lupa kunjungi blog-blog peserta lain, dan temukan tokoh-tokoh pilihan mereka. Dengan begini, wawasan kita akan bertambah juga dengan buku-buku baru yang menarik…

Wednesday, June 6, 2012

Nyipunagara


My father asked me to go to his office in Cipunagara 2 Junior High School. This is his third request. Luckily, now I have a lot of free days and can fill his request. The trip took more than three hours. But it was worth :)










The school was . . unbelievable! I cannot believe my father is going there almost every day. He is so proud with his job. It makes me so proud of him. And most of all, I’m thankful that I have a better place and facilities to study than them. I should study harder and be better  :’)


Ps. My boyfriend didn’t pass as 30 finalists of Duta Bahasa Jawa Barat 2012. Yet I’m so proud him. You’ll get something better than it, mon cher. Keep fighting :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...